Azok, akik Színem előtt felmagasztalják magukat, de másokról rosszat mondanak, el lesznek szakítva Tőlem

2015.01.04 16:00

Drága szeretett leányom, ha egy olyan ember jön Hozzám, aki nem hisz Bennem, vagy Igémben, de aki – megkapván a tisztánlátás ajándékát – segítségemért és Irgalmamért folyamodik, Én meg fogom őt menteni, és üdvözítem őt. Ha pedig egy olyan ember jön Hozzám, aki ismer Engem, de mégis elárul, megpróbálván igazolni tetteit, félre fogom őt dobni, mert a legsúlyosabb bűnt követte el.

Az Én legnagyobb ellenségeim azok, akik meg vannak áldva az Igazsággal, de a büszkeségük elhiteti velük, hogy a kiváltság jogán cselekedhetnek az Én Nevemben. Nem azok árultak el Engem – amikor a Földön jártam -, akik nem ismertek, hanem egyvalaki az Enyéim közül. Ugyanaz lesz mindig a helyzet, mint volt, egészen a Nagy Napig.

Azok, akik Színem előtt felmagasztalják magukat, de másokról rosszat mondanak, el lesznek szakítva Tőlem. Azok, akik elszakadtak Tőlem, mivel elutasítottak Engem, de végül mégis Hozzám fordulnak, elsőként lesznek megmentve. Legyetek óvatosak, amikor azt híresztelitek, hogy Hozzám tartoztok, mert a bölcs ember a kapott kegyelmektől függetlenül is szeretni fog Engem. Ő soha nem fog dicsekedni szent mivoltával, jámbor életével, vagy azzal, hogy megérti Igémet. A gőg azok bukását okozza, akik azt hiszik, hogy többet tudnak Rólam, mint mások. Azokat viszem közelebb Szentséges Szívemhez, akik kisgyermekként jönnek Hozzám. Ezek azok a lelkek, akik feltétel nélkül szeretnek Engem, akik nem érzik annak szükségét, hogy mutogassák Irántam való szeretetüket azért, hogy mások e miatt csodálják őket, és felnézzenek rájuk. A lelkeket, akikre vágyom, az az ember hozza el Hozzám, aki – az Igazságot mondván – mindent a Kezeimbe tesz, és nem pedig az, aki úgy érzi, hogy cselekedetéért nagy elismerést érdemel.

A gonosz azok lelkére akar szert tenni, akik úgy gondolják, hogy nagyságuk az Én Szememben minden szeretetet fölülmúl, amelyet Irántam érezhetnek. Ezt követően pedig arra használja fel ezeket a lelkeket, hogy ravaszságuk által hamisságokat terjesszenek az Én Nevemben. A gőg bűne a legfőbb oka minden elképzelhető bűnnek, amelyet Ellenem elkövetnek. Nektek arra kell törekednetek, hogy harcoljatok mindig a kísértés ellen, nehogy eláruljatok Engem, amikor azt hiszitek, hogy Szent Igémnek bármiféle ismerete is feljogosít benneteket arra, hogy hangot adjatok azon véleményeteknek, hogy Isten hogyan munkálkodik az Üdvösség Tervében. Csak egyedül Annak van joga, hogy ezt megtegye, Aki mindenekfölött áll. Minden léleknek térdet kell hajtania Színe előtt, és nem szabad előre törtetnie, hogy azt tegye, ami szerinte Isten Szent Akarata, ha ez bármelyik élő lélek Isten Nevében történő sértését jelentené.

Hallgassatok figyelmesen arra, amit most mondok nektek. Ha elárultátok Igémet, vagy az Igazságot, akkor kérnetek kell Engem, hogy szabadítsalak meg benneteket vétkeitektől, mert nem fogjátok megkapni azt az időt, amelyre gondoltok, hogy Isteni Irgalmasságomban vigaszt keressetek.

Jézusotok