Ha csak egy szemernyi büszkeség is van a lélekben, a Szentlélek nem tud oda soha beköltözni

2014.01.05 19:34

Drága szeretett leányom, amikor a Szentlélek Tüze belép egy embernek lelkébe, akkor az először könnyekkel válaszol. A második válasza az összezavarodottság. A harmadik válasz pedig a felismerés, hogy valami csodálatos dolog kerítette hatalmába az illető lelket – Isten Igazságának és mindannak belső felismerése, amire Ő vágyik. Hirtelen a béke száll alá, valamint az Isten Létezése misztériumának – Isten Szeretetének éles megértése. Minden, ami Isten Igéjének megfelelő dolog, világossá válik.

Csak azok, akik átadták akaratukat Istennek, és minden emberi büszkeséget levetkőztek, felajánlván ezeket a dolgokat Neki, képesek befogadni a Szentléleknek ezt az Ajándékát. Ha csak egy szemernyi büszkeség is van a lélekben, a Szentlélek nem tud soha oda beköltözni.

Csak azok, akik valóban hiszik, hogy Isten Mindenható, és hogy az ember egy semmi, és nem méltó arra, hogy megálljon a Színe előtt, csak azok képesek átadni az akaratukat. Csak azok, akik készek mindent megtenni, amit elvárnak tőlük, csakhogy Isten Szent Akaratát megtegyék, Igéjének megfelelően, kaphatják meg azokat az Ajándékokat, hogy Isten Igéjét úgy hirdessék, hogy azoknak valamilyen hatásuk is legyen.

Egy ember sem büszkélkedhet nagyszerűségével, aki azt állítja, hogy az Igazságot hirdeti, és azt mondja, hogy a Szentlélek vezeti őt. Ő sohasem fogja felhívni a figyelmet a kapott ajándékaira, tehetségére, tudására, szentségére és alázatosságára. Mert amikor egy ember mégis Isten Nevében ilyet tesz, ez azt jelenti, hogy nincs megáldva a Szentlélek Tüzével – azzal a Lánggal, mely lángra gyújtja az emberek szívét, hogy szeretettel válaszoljanak Isten Igéjére.

A Földön eltöltött Időm során mindenki számára világossá tettem, hogy mindaz, aki Színem előtt felmagasztalja magát, a vadonba lesz dobva. Aki pedig Előttem megalázza magát, az felmagasztaltatik.

Jézusotok